Over Liesbeth

 

 

Gevoel voor het juiste moment

Momenten vastleggen die er toe doen. Een bruiloft, een sportwedstrijd, een uitvaartplechtigheid. Dat is fotograferen voor mij: erbij zijn, bij vreugde én bij verdriet. Dichtbij zijn en toch op gepaste afstand blijven. Goed kijken, het juiste moment pakken en vastleggen wat belangrijk is in het leven van mensen en wat de moeite waard is om te onthouden. In de vorm van een fotoboek dat je af en toe kunt pakken, of een fotoselectie in een mooie lijst voor aan de muur of op de kast.

Mensen, emoties en drijfveren

Tijdens mijn ontdekkingstocht in de fotografie kom ik steeds weer terecht bij dezelfde ingrediënten waar het voor mij om draait: mensen, met hun emoties en drijfveren. Daarom heb ik me gespecialiseerd in familie-, sport– en evenementenfotografie . Ook in de productfotografie komt dit terug, want in de producten die ik fotografeer laat ik de mens achter dat product zien en de passie en het enthousiasme van de maker. Kortom, foto’s maken is voor mij een mooi avontuur en daar neem ik jou graag in mee!

Alles moet kloppen

Ik werk deels in opdracht en deels aan eigen projecten. Zo heb ik een mooie variatie aan onderwerpen én kan ik me blijven ontwikkelen, want dat vind ik heel belangrijk. Ik beschik over een eigen studioruimte en werk ook veel op buitenlocaties. Het is leuk om daar samen over te brainstormen, want de omgeving moet natuurlijk passen bij het onderwerp en de gelegenheid. Een paar voorbeelden : natuurgebied De Deelen, de Overtuin, een van de buitenplaatsen in Oranjewoud. Het moet kloppen, daar gaat het om!

Liesbeth de Leeuw, Tjalleberd.

DSC_4848

Variatie en inspiratie

Bij één van mijn eigen projecten heb ik bijvoorbeeld bij de ouderensoos in Tjalleberd portretfoto’s gemaakt van de leden. Dat was een heel gezellige, ontspannen manier van foto’s maken. En handig voor diegenen die slecht ter been waren. De opbrengst kwam deels ten goede aan de ouderensoos, zodat het een project is geworden waar de soos, de ouderen en ikzelf allemaal met een goed gevoel op terugkijken.

Het fotograveren en het nastreven van een mooi doel gaf mij veel inspiratie.